Coaching

Coaching

Persoonlijke veranderingen, zoals de geboorte van een kind, ziekte, relatieproblemen of verlies van een dierbare kunnen van grote invloed zijn op het functioneren in uw werk. Ook veranderingen in uw taak of functie kunnen u uit balans brengen. Soms is de invloed zo groot dat u het zicht kwijtraakt op uw kernkwaliteiten.
Door coaching leert u beter presteren in de uitvoering van uw beroep, uw nieuwe functie of een specifieke taak. Coaching is gericht op bewustwording van uw talenten en eigenschappen en leidt ertoe dat u deze bewust en succesvoller kunt inzetten. Thema's die dit belemmeren worden verkend, herkend en erkend.
Bewustwording van (terugkerende) belemmeringen is de eerste stap naar experimenteren met alternatief gedrag. De coach, (eventueel) de opdrachtgever en u spreken van tevoren af aan welke aspecten van het functioneren gewerkt wordt. Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van gerichte opdrachten. De effecten van de bijeenkomsten worden geëvalueerd met u en (eventueel) de opdrachtgever.

Doel: Door het kennen van persoonlijke talenten en eigenschappen en deze anders en bewuster te leren inzetten, kunt u effectiever presteren.

Loopbaancoaching

Werksituaties veranderen continue. Elk mens is in feite permanent met zijn/haar loopbaan bezig. Meestal onbewust, soms heel bewust.
Loopbaancoaching richt zich op het vormgeven en ontwikkelen van uw loopbaan. Het accent ligt op het onderzoeken van uw kwaliteiten, inspiratiebronnen, belemmeringen en mogelijkheden zodat u effectief kunt anticiperen op de ontstane (werk)situatie. De coach, (eventueel) de opdrachtgever en u spreken van tevoren af aan welke aspecten gewerkt gaat worden. Er wordt gebruik gemaakt van een persoonlijk loopbaanplan, gerichte opdrachten en observaties. De effecten van de bijeenkomsten worden geëvalueerd met u en (eventueel) de opdrachtgever.

Doel: Door het onderzoeken van kwaliteiten, inspiratiebronnen en belemmeringen kunt u zelf effectief sturing geven aan uw loopbaan.